variabele FSB-snelheid

Voor vragen over Hardware, Software of zelfs het internet kun je hier terecht.

Moderator: Global Moderators

Gebruikersavatar
itsalwaysme
Berichten: 4376
Lid geworden op: wo feb 07, 2007 2:39 pm
Locatie: Hintham
Contacteer:

Re: variabele FSB-snelheid

Bericht door itsalwaysme » za mar 12, 2011 1:38 pm

RoyalFlusher schreef:Allerlei pogjes: Aida, Speedfan, AMD-Overdrive, ASRock Overclock tuner. En de BIOS...

En hoezo, kapot? Als tie kapot is dan registreert tie toch niets meer?
Jij bedoelt dan waarschijnlijk 'dat tie gaar is' en verkeerde temps registreert. Ofzo.
Als een sensor iets verkeerd registreert dan is het ding toch kapot?

Maar 1 van de sensoren zit roet in het eten te gooien, maar kom er maar eens achter welke. Is het degene in je CPU core of zit hij op je mobo? Of beide, al lijkt me die kans erg klein.
It's hardware that makes a machine. It's software that makes it work (most of the time).

Afbeelding

Gebruikersavatar
RoyalFlusher
Berichten: 775
Lid geworden op: do mar 03, 2011 7:28 am
Locatie: Breda
Contacteer:

Re: variabele FSB-snelheid

Bericht door RoyalFlusher » za mar 12, 2011 2:25 pm

Ehm, oja, kapot kan ook niet goed werkend zijn en niet alleen niet werkend :)

Ding overplanten op een ander moederbord en dan kijken wat happens...

Iemand die nog een AM3 moederbord over heeft toevallig?

Ondertussen heb ik al een semi-oplossing gevonden.

Om te beginnen de cooler omgedraaid, dat scheelt al een paar graden.
Daarnaast heb ik de Vcore verlaagt, staat nu op 1,14 Volt.
En ik laat een fan lucht voor de cpucooler blazen zodat tie koele lucht voor zijn vinnen krijgt.

Al met al draait het nu stabiel op een graad of 46...
There is no spoon.

Gebruikersavatar
itsalwaysme
Berichten: 4376
Lid geworden op: wo feb 07, 2007 2:39 pm
Locatie: Hintham
Contacteer:

Re: variabele FSB-snelheid

Bericht door itsalwaysme » za mar 12, 2011 2:47 pm

RoyalFlusher schreef:Ehm, oja, kapot kan ook niet goed werkend zijn en niet alleen niet werkend :)

Ding overplanten op een ander moederbord en dan kijken wat happens...

Iemand die nog een AM3 moederbord over heeft toevallig?

Ondertussen heb ik al een semi-oplossing gevonden.

Om te beginnen de cooler omgedraaid, dat scheelt al een paar graden.
Daarnaast heb ik de Vcore verlaagt, staat nu op 1,14 Volt.
En ik laat een fan lucht voor de cpucooler blazen zodat tie koele lucht voor zijn vinnen krijgt.

Al met al draait het nu stabiel op een graad of 46...
Nee sorry ik kan je niet met een AM3 board helpen. Heb te lang al geen AMD meer gekocht :$
Niet toevallig een AM2 board of cpu liggen? Die zijn toch compatible?
It's hardware that makes a machine. It's software that makes it work (most of the time).

Afbeelding

Gebruikersavatar
RoyalFlusher
Berichten: 775
Lid geworden op: do mar 03, 2011 7:28 am
Locatie: Breda
Contacteer:

Re: variabele FSB-snelheid

Bericht door RoyalFlusher » za mar 12, 2011 3:10 pm

Ehm, compatible? Misschien met een bios-update?

Ik zal her en der eens kijken. Tot die tijd is het zaak om de boel goed koel te houden. En dat zal me wel lukken, tot de zomer in elk geval.

Ondertussen eens kijken voor een coolertje waarmee ik de zomer in elk geval wel mee rond kom. Een Scyte Mugen Rev. B ofzo. Of die waterkoeling van die mede DB'erT :)
There is no spoon.

Gebruikersavatar
itsalwaysme
Berichten: 4376
Lid geworden op: wo feb 07, 2007 2:39 pm
Locatie: Hintham
Contacteer:

Re: variabele FSB-snelheid

Bericht door itsalwaysme » za mar 12, 2011 3:27 pm

ik heb deze. En heb ik er nog 2 12cm fans op zitten, werkt ook wel aardig :P

edit: van plaatje maar link gemaakt, ziet er wat beter uit.
It's hardware that makes a machine. It's software that makes it work (most of the time).

Afbeelding

Gebruikersavatar
RoyalFlusher
Berichten: 775
Lid geworden op: do mar 03, 2011 7:28 am
Locatie: Breda
Contacteer:

Re: variabele FSB-snelheid

Bericht door RoyalFlusher » za mar 12, 2011 9:04 pm

Ziet er cool uit. Heb je ook een linkje naar Tweakers-pricelist?
Wel erg groot, groter dan het moederbord, lijkt het wel... :)
There is no spoon.

Gebruikersavatar
itsalwaysme
Berichten: 4376
Lid geworden op: wo feb 07, 2007 2:39 pm
Locatie: Hintham
Contacteer:

Re: variabele FSB-snelheid

Bericht door itsalwaysme » za mar 12, 2011 9:14 pm

RoyalFlusher schreef:Ziet er cool uit. Heb je ook een linkje naar Tweakers-pricelist?
Wel erg groot, groter dan het moederbord, lijkt het wel... :)
http://tweakers.net/pricewatch/151515/c ... minii.html

zo te zien niet meer te koop:s
It's hardware that makes a machine. It's software that makes it work (most of the time).

Afbeelding

Gebruikersavatar
RoyalFlusher
Berichten: 775
Lid geworden op: do mar 03, 2011 7:28 am
Locatie: Breda
Contacteer:

Re: variabele FSB-snelheid

Bericht door RoyalFlusher » zo mar 13, 2011 1:24 pm

Hmmm, helaas pindakaas...

Tijd voor een groot 'Wat is de beste cooler'-topic. Al dan niet passend op een AM3 socket :)
There is no spoon.

Gebruikersavatar
itsalwaysme
Berichten: 4376
Lid geworden op: wo feb 07, 2007 2:39 pm
Locatie: Hintham
Contacteer:

Re: variabele FSB-snelheid

Bericht door itsalwaysme » zo mar 13, 2011 3:04 pm

Ik heb op mijn werk begrepen dat deze wel goed is. Nadeel: er zit een belachelijke led in.
It's hardware that makes a machine. It's software that makes it work (most of the time).

Afbeelding

Gebruikersavatar
RoyalFlusher
Berichten: 775
Lid geworden op: do mar 03, 2011 7:28 am
Locatie: Breda
Contacteer:

Re: variabele FSB-snelheid

Bericht door RoyalFlusher » zo mar 13, 2011 10:24 pm

Bij Tweakers is er een reviewer niet zo blij mee, maar dat kan ook aan hem liggen natuurlijk.

Overigens gaan ze prat op de Scythe Mugen nogiets, misschien dat dat wat is...

Ding past trouwens niet als tie zo groot is als op deze feauteau:

Afbeelding

De foto zelf past al niet :)

http://www.hardwareoverclock.com/speich ... system.jpg

Link naar geteste coolers op Tweakers:
http://tweakers.net/reviews/1525/roundu ... leken.html

De Noctua zou misschien net passen. Maar volgens mij gaat het moederbord met kast en al de lucht in met een beetje ventilator...

http://www.overclock.net/attachments/ha ... c05776.jpg
There is no spoon.

Gebruikersavatar
itsalwaysme
Berichten: 4376
Lid geworden op: wo feb 07, 2007 2:39 pm
Locatie: Hintham
Contacteer:

Re: variabele FSB-snelheid

Bericht door itsalwaysme » ma mar 14, 2011 12:27 pm

Die laatste is ook wel erg groot hoor. als je een beetje verkeerde kast hebt, gaat dat nooit passen.
It's hardware that makes a machine. It's software that makes it work (most of the time).

Afbeelding

Gebruikersavatar
RoyalFlusher
Berichten: 775
Lid geworden op: do mar 03, 2011 7:28 am
Locatie: Breda
Contacteer:

Re: variabele FSB-snelheid

Bericht door RoyalFlusher » wo mar 16, 2011 9:23 pm

Het is deze geworden:

http://tweakers.net/productreview/21666 ... -plus.html

Met een extra fan gemonteerd, 5 graden koeler dan de Artic Freezer Pro die ik eerst gebruikte...
There is no spoon.

Gebruikersavatar
itsalwaysme
Berichten: 4376
Lid geworden op: wo feb 07, 2007 2:39 pm
Locatie: Hintham
Contacteer:

Re: variabele FSB-snelheid

Bericht door itsalwaysme » wo mar 16, 2011 10:18 pm

RoyalFlusher schreef:Het is deze geworden:

http://tweakers.net/productreview/21666 ... -plus.html

Met een extra fan gemonteerd, 5 graden koeler dan de Artic Freezer Pro die ik eerst gebruikte...
Leuk dingetje.
Gelukkig doet hij het goed :D
It's hardware that makes a machine. It's software that makes it work (most of the time).

Afbeelding

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten