[FAQ]SoB

De zoektocht naar het grootste priemgetal is begonnen.

Moderator: Global Moderators

Gesloten
Gebruikersavatar
geertjuh
Berichten: 2453
Lid geworden op: di dec 21, 2004 10:47 pm
Locatie: Den Hout
Contacteer:

[FAQ]SoB

Bericht door geertjuh » di okt 18, 2005 12:13 pm

Seventeen or Bust

doel:
We kijken naar de volgende formule: N = k * 2^n + 1. Als we een willekeurige oneven k nemen en een n >= 1 dan levert dit algoritme zogenaamde Proth getallen op. Nu is het zo dat voor bepaalde waarden van k, elke willekeurige n een composiet (niet priem-) getal oplevert. Deze getallen (k) noemen we Sierpinski getallen. Het probleem waar we hier mee bezig zijn draait om de vraag: Wat is het kleinste Sierpinski getal.
40 jaar geleden bewees ene John Selfridge dat k = 78.557 een Sierpinski getal is. Veel wiskundigen geloven dat dit het kleinst mogelijke getal is, maar hier is nog geen bewijs voor geleverd. Om dit bewijs te leveren moet voor elk getal kleiner dan 78.557 worden bewezen dat het niet een Sierpinski getal is. Bij aanvang van dit project waren er nog 17 mogelijke kandidaten voor (k). Inmiddels zijn er daarvan al zeven gevonden.

Waar kan je de client downloaden?
http://www.seventeenorbust.com/download/

Wat moet ik instellen?
Op de client maak je gewoon je eigen acount aan dus eigen nickname, email, wachtwoord.
Alleen moet er bij teamname dutchpowercow komen te staan.
Verder hoef je weinig in te stelllen gezien het een makkelijk client is.

Hoe te sparen met SoB:
Sparen kun je met Sobqueue, alleen moet je van de testen die je binnen haalt binnen een maand results inleveren.

Een tijdje terug heeft Joh14vers6 de werking/configuratie van Sobqueue uitgelegd:
quote:
Sobqueue werkt op java. Deze moet je dus eerst geïnstaleerd hebben op de machine. Wanneer je windows draait kan volstaan met dubbelklik op SBQueue.jar om hem op te starten. Anders moet je javaw -jar SBQueue intikken achter de commandprompt. Wanneer hij opgestart is zie je bovenaan drie menu opties: file, Options en Help. Alleen Options is interessant, hier zie je 3 opties: Set Remote Server, Set Local port, Auto Transmit Blocks. Wil je gaan sparen dus deze laatste moet dus niet aangevinkt zijn anders stuurt hij je blokjes op. Bij Set Remote Server kan je als je niet normaal connecten met de projectserver ipv sb.pns.net:1717 bijv. sbp.pns.net:80 in vullen. Standaard staat deze op de eerst genoemde. Bij Set Local port kan je de poort invullen waarop de clients die achter de SBQueue komen mee zullen connecten. Standaard staat hier 1717. Halverwege SBQueue staat Run server. Het blokje hier naast moet je even aanvinken of SBqueue op laten starten met de optie -g -s. Om vervolgens de clients hun WU's op te halen/verzenden via SBQueue moet in de configuratie van de client bij host het IP-adres of naam van de computer die SBQueue draait ingevuld worden. Bij de client die draait op de machine die SBQueue draait kan bij host 127.0.0.1 ingevuld worden. Hou wel rekening met eventuele firewalls. In principe haalt SBQueue zelf WU's op bij de server als een client een WU nodig heeft, maar als je wil kan je ook enkele testen fetchen door links het aantal te fetchen testen in te stellen en fetch te klikken. Voor offline draaiende machines met SBQueue draaiend kunnen deze testen geëxporteerd worden en later weer geïnporteerd. Dat aantal testen stel je rechts in. Voor offline WU's moet je het bestand blk*.sob kopieren naar de SBQueue map van de machine die online is. Flushen doe je door op Flush te klikken. Alle blk*.sob bestanden verdwijnen dan weer uit de map.

Download SoB-queue

Hoe doe ik mee bij Division Brabant?
Zodra je output heb ga je naar http://sob.qik.nl en daar registreer je jezelf.
Je krijgt dan een email met wachtwoord.
Zodra je dit hebt ga je weer naar http://sob.qik.nl en log je in, hier selecteer je Division Brabant als subteam.
Wat je dan nog moet doen is even je acountnaam doorgeven aan geertjuh (Geertjuh AT divisisionbrabant DOT nl) zodat hij je ook kan toevoegen als friend van het subteam en je je eigen stats toch nog kan bezichtigen.

Stats, stats, stats
Elke dag wordt er een hitparade gepost met daarin alle stats van ons subteam, ook komt er op GoT /5 een hitparade van heel de DPC.
Tegenwoordig kun je ook hier terecht:
DPC overzicht
Division Brabant overzicht
Eventueel kun je ook nog terecht op DukeBox z'n stats die terug te vinden zijn via http://sob.qik.nl. Let wel, deze stats kunnen binnenkort offline gaan aangezien deze niet echt meer onderhouden worden.
Links:
DPC FAQ
Ik post om te posten ;-)

Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast