[Faq]FaD

Nieuwe/kleine projecten zoals DPAD bijvoorbeeld, maar ook What Pulse en Ecology.

Moderator: Global Moderators

Gesloten
Gebruikersavatar
geertjuh
Berichten: 2453
Lid geworden op: di dec 21, 2004 10:47 pm
Locatie: Den Hout
Contacteer:

[Faq]FaD

Bericht door geertjuh » do apr 21, 2005 11:59 pm

Doel:

Project FaD (Find-a-Drug) heeft als doel het vinden van medicijnen tegen verschillende ziekten. Het project richt zich het meest op kanker en HIV. Maar ook andere ziekten als malaria, multiple sclerosis, diabetes, alzheimer of SARS komen aan bod.
Werkwijze

Er worden proteïnen geselecteerd die vermoedelijk een rol spelen in een ziekte. Bijvoorbeeld een proteïne die zorgt voor een verhoogde aanleg van bloedvaten in een tumor of een proteïne die celgroei reguleert. Vervolgens worden op deze "targets" één voor één grote aantallen moleculen "gepast". Dit "passen" vereist veel rekenwerk, en dit is werk dat jouw PC zal uitvoeren als je mee doet.
Als een molecuul zich kan binden met een proteïne wordt bepaald wat de sterkte is van de chemische verbinding. Op deze manier worden uit zo'n 500 miljoen moleculen enkele honderden moleculen geselecteerd die erg hoopvol lijken. Deze moleculen worden dan in het laboratorium getest op het werkelijk uitschakelen van de proteïne en genezing van de ziekte. Een aantal keren per jaar worden de laboratoriumresultaten bekend gemaakt en kan je zien of jij één van de gelukkige vinders bent van een potentieel geneesmiddel voor bijvoorbeeld kanker of HIV.
Systeemeisen


Processor:

Bij FaD kan je ook met een wat langzamere processor nog meedoen. Omdat je zelf kunt kiezen aan welk project je werkt en omdat de rekentijden per project sterk kunnen verschillen kan je de rekentijden beperken. Natuurlijk kan je veel meer werk verrichten met een snellere processor en het aantal punten dat je scoort voor het terugsturen van resultaten is hoger met een snellere processor. De client draait als een proces met een lage prioriteit. Dit houdt in dat de client alleen CPU cycles gebruikt als andere programma's er niet om vragen. Er treedt dus geen vertraging van je systeem op als je de client draait.


Geheugen:

De eisen ten aanzien van het geheugen zijn laag. De minimale systeemeisen zijn 64MB geheugen en 10 MB vrije harddisk ruimte. De client verbruikt meestal rond de 10MB geheugen.


Operating system:

Er zijn clients voor windows en linux.


Downloaden.

De client is te downloaden op de volgende link:
http://www.find-a-drug.com/frame.html
Als je de client hebt gedownload moet je nog wel een aantal dingen instellen zodat je Division Brabant steunt in dit project.


Instellingen:

Your nickname: hier vul je je eigen naam in, voorafgaand aan [DB] om duidelijk te maken dat je voor Division Brabant graast.
Your E mail: hier vul je je eigen werkende e mail adres in
Team nummer: hier vul je het teamnummer van DPC in: 2047

Op het ingevulde email-adres krijg je een mail daarin een password (default een cijfercombinatie). Hiermee kun je inloggen op het forum van FaD. Dit is niet nodig want alle vragen kun je ook gewoon op ons eigen forum stellen. Dat password is wel belangrijk voor iets anders. De link naar het subteam moet hier namelijk mee ingesteld worden.


Toe laten voegen aan subteam:

Wanneer alles is gedaan, en je eerste punten zijn verstuurd, dan ga je naar de stats site van DukeBox: http://fad.qik.nl
Op die site ga je naar registreren (rechts onder in het menu) en vul je je eigen nickname in die je hebt gekozen bij de client.
Het password wat je via de mail hebt gekregen gebruik je hierbij om te registreren. Onderaan je eigen pagina zal je een box zien waar je subteams kan joinen. Hier selecteer je uiteraard Division Brabant.

Als je dit allemaal heb gedaan zit je gezellig bij Division Brabant en kan het grazen beginnen.

Stats

En natuurlijk wat we dan allemaal graag willen zien zijn stats, hier zijn de links:
http://fad.lospetitos.net/subteams.php
http://fad.qik.nl/
http://fadstats.workingonit.org/index.php

en subteam stats

http://fadstats.workingonit.org/index.php?view=std&type=subteam&sti=15
Ik post om te posten ;-)

Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 gasten