Nieuwe DB Server opzet

Voor vragen over Hardware, Software of zelfs het internet kun je hier terecht.

Moderator: Global Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Witlof
Global Admin
Berichten: 44097
Lid geworden op: di jan 15, 2002 2:00 am
Locatie: Veldhoven
Contacteer:

Nieuwe DB Server opzet

Bericht door Witlof » wo mei 30, 2012 12:06 pm

Ik zit met een vraag en hoop hier wat antwoord te kunnen krijgen. Aangezien ik op mijn werk een nieuwe demo omgeving kan opzetten (met wat oude hardware) voor DB, wil ik wat dingen laten checken of door jullie laten verzinnen :P

Het idee is als volgt:

Ik heb de beschikking over een 3-tal IBM en 3-tal HP servers die nog al oud zijn. Deze bevatten de volgende hardware:
IBM x335:
A: 2x Intel Xeon 2,4GHz + 3GB geheugen + 2x 72GB SCSI disk (in een RAID1)
B: 2x Intel Xeon 2,4GHz + 2GB geheugen + 2x 36GB SCSI disk (in een RAID1)
C: 1x Intel Xeon 2,4GHz + 1GB geheugen + 2x 72GB SCSI disk (in een RAID1)
HP DL145:
D: 2x AMD Opteron 242 (1,6GHz) + 4GB geheugen + 2x 40GB IDE HDD
E: 2x AMD Opteron 242 (1,6GHz) + 2GB geheugen + 2x 40GB IDE HDD
F: 2x AMD Opteron 242 (1,6GHz) + 2GB geheugen + 2x 40GB IDE HDD

Alle servers hebben de beschikking over 2 netwerkkaarten. Het idee wat ik had was om 1 server in te richten als databaseserver en een andere als webserver. Eventueel kan ik dan nog een 3e gebruiken als proxyserver, maar dat weet ik nog niet zeker. Waarschijnlijk kan dat ook wel op 1 server erbij, maar de perlscripts vragen nog wel wat performance van mijn atom servertje thuis. Waarom ik dit wil gaan doen? Omdat het mogelijk is en ik de performance van de atom thuis niet meer geweldig vind zoals ook merkbaar in de Whatpulse stats.

Met het oog op een eventuele verhuizing/renovatie, moeten we toch een tijdelijke uitwijk vinden. En gezien het feit dat deze hardware beschikbaar is én beter is dan mijn dual core atom gebakje thuis, denk ik dat het ook een verbetering moet worden. Maar wat denken jullie? Gewoon 1 server met alles erop? Of gewoon wel 1 database server en 1 webserver inrichten?

Gebruikersavatar
itsalwaysme
Berichten: 4376
Lid geworden op: wo feb 07, 2007 2:39 pm
Locatie: Hintham
Contacteer:

Re: Nieuwe DB Server opzet

Bericht door itsalwaysme » wo mei 30, 2012 12:45 pm

Die duals zijn snel zat voor alles op 1 server, lijkt me dus makkelijker om te doen.
It's hardware that makes a machine. It's software that makes it work (most of the time).

Afbeelding

Gebruikersavatar
devino
Berichten: 1999
Lid geworden op: zo dec 20, 2009 10:33 am
Locatie: 's-Hertogenbosch
Contacteer:

Re: Nieuwe DB Server opzet

Bericht door devino » wo mei 30, 2012 1:43 pm

desnoods stop je ze allebei in een aparte vm, als het dan neitbevalt heb je met weinig werk het alsnog gesplitst.
c_/

Deze reactie kan je nuttig vinden of niet, ik wilde het kwijt!
Afbeelding

Gebruikersavatar
Witlof
Global Admin
Berichten: 44097
Lid geworden op: di jan 15, 2002 2:00 am
Locatie: Veldhoven
Contacteer:

Re: Nieuwe DB Server opzet

Bericht door Witlof » wo mei 30, 2012 7:46 pm

Die servers hebben cpu's waar virtualisatie nog niet ondersteund wordt. Maar wellicht dat die ene IBM server voldoende capaciteit bezit om alles op 1 bak te draaien. Het enige wat ik wilde bereiken met aparte web en database is beperking/verdeling van disk io's.

Totalmind
Global Admin
Berichten: 4431
Lid geworden op: wo mei 17, 2006 4:42 pm
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Re: Nieuwe DB Server opzet

Bericht door Totalmind » ma jun 04, 2012 4:56 pm

Gelukkig hebben jullie hier verstand van. Ik kan hier niets zinnigs over zeggen :N
With a collective mind, people can figure out any problem!
Afbeelding

Gebruikersavatar
itsalwaysme
Berichten: 4376
Lid geworden op: wo feb 07, 2007 2:39 pm
Locatie: Hintham
Contacteer:

Re: Nieuwe DB Server opzet

Bericht door itsalwaysme » ma jun 04, 2012 4:59 pm

Witlof schreef:Die servers hebben cpu's waar virtualisatie nog niet ondersteund wordt. Maar wellicht dat die ene IBM server voldoende capaciteit bezit om alles op 1 bak te draaien. Het enige wat ik wilde bereiken met aparte web en database is beperking/verdeling van disk io's.
Web heeft niet echt veel disk i/o, dus dat zal wel mee vallen. De DB's wel, maar dat hou je, hoe je het ook neer zet. Op 1 server heeft natuurlijk wel het voordeel dat je geen last hebt van het netwerk en alle perikelen erbij.
Totalmind schreef:Gelukkig hebben jullie hier verstand van. Ik kan hier niets zinnigs over zeggen :N
Wat zal ik daarop zeggen ;)
It's hardware that makes a machine. It's software that makes it work (most of the time).

Afbeelding

Totalmind
Global Admin
Berichten: 4431
Lid geworden op: wo mei 17, 2006 4:42 pm
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Re: Nieuwe DB Server opzet

Bericht door Totalmind » ma jun 04, 2012 10:16 pm

itsalwaysme schreef:Wat zal ik daarop zeggen ;)
Dat blijkbaar 8)7
With a collective mind, people can figure out any problem!
Afbeelding

Gebruikersavatar
itsalwaysme
Berichten: 4376
Lid geworden op: wo feb 07, 2007 2:39 pm
Locatie: Hintham
Contacteer:

Re: Nieuwe DB Server opzet

Bericht door itsalwaysme » ma jun 04, 2012 10:22 pm

Totalmind schreef:
itsalwaysme schreef:Wat zal ik daarop zeggen ;)
Dat blijkbaar 8)7
Was het aardigste wat er in me op kwam :P
It's hardware that makes a machine. It's software that makes it work (most of the time).

Afbeelding

Gebruikersavatar
Emmer1969
Berichten: 1493
Lid geworden op: zo jul 19, 2009 12:01 pm
Locatie: Oosterhout (NB)
Contacteer:

Re: Nieuwe DB Server opzet

Bericht door Emmer1969 » wo jun 06, 2012 8:58 am

Totalmind schreef:Gelukkig hebben jullie hier verstand van. Ik kan hier niets zinnigs over zeggen :N
Ben blij dat ik niet de enige ben... ;)
A computer is almost human - except that it does not blame its mistakes on another computer.

Afbeelding

Gebruikersavatar
Witlof
Global Admin
Berichten: 44097
Lid geworden op: di jan 15, 2002 2:00 am
Locatie: Veldhoven
Contacteer:

Re: Nieuwe DB Server opzet

Bericht door Witlof » wo jun 06, 2012 11:25 pm

itsalwaysme schreef: Web heeft niet echt veel disk i/o, dus dat zal wel mee vallen. De DB's wel, maar dat hou je, hoe je het ook neer zet. Op 1 server heeft natuurlijk wel het voordeel dat je geen last hebt van het netwerk en alle perikelen erbij.
ik zal het eens testen als ik tijd heb. Bedankt voor de input!

Gebruikersavatar
itsalwaysme
Berichten: 4376
Lid geworden op: wo feb 07, 2007 2:39 pm
Locatie: Hintham
Contacteer:

Re: Nieuwe DB Server opzet

Bericht door itsalwaysme » do jun 07, 2012 7:52 am

Witlof schreef:
itsalwaysme schreef: Web heeft niet echt veel disk i/o, dus dat zal wel mee vallen. De DB's wel, maar dat hou je, hoe je het ook neer zet. Op 1 server heeft natuurlijk wel het voordeel dat je geen last hebt van het netwerk en alle perikelen erbij.
ik zal het eens testen als ik tijd heb. Bedankt voor de input!
Vandaag wordt er een leuke quad-cpu (dus 24 cores) server besteld voor een klant. Als het goed is moet ik die 'testen' ;) en inrichten. Dus misschien kan ik er, naast een koe, wat mee testen ;)
Maar zeker is het allemaal niet.
It's hardware that makes a machine. It's software that makes it work (most of the time).

Afbeelding

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast