VRM temperatuur (CPU)

Voor vragen over Hardware, Software of zelfs het internet kun je hier terecht.

Moderator: Global Moderators

Gebruikersavatar
Witlof
Global Admin
Berichten: 44097
Lid geworden op: di jan 15, 2002 2:00 am
Locatie: Veldhoven
Contacteer:

Re: VRM temperatuur (CPU)

Bericht door Witlof » za mar 19, 2011 11:52 am

Wat een bende :D

Gebruikersavatar
RoyalFlusher
Berichten: 775
Lid geworden op: do mar 03, 2011 7:28 am
Locatie: Breda
Contacteer:

Re: VRM temperatuur (CPU)

Bericht door RoyalFlusher » za mar 19, 2011 12:08 pm

Maar voorlopig werkt het! En daar gaat het om! :)
There is no spoon.

Gebruikersavatar
itsalwaysme
Berichten: 4376
Lid geworden op: wo feb 07, 2007 2:39 pm
Locatie: Hintham
Contacteer:

Re: VRM temperatuur (CPU)

Bericht door itsalwaysme » za mar 19, 2011 12:25 pm

Ik denk met een dichte kast en een intake en outtake fan kan het stiller en misschien nog wel koeler. Maar dit werkt ook :P
It's hardware that makes a machine. It's software that makes it work (most of the time).

Afbeelding

Gebruikersavatar
RoyalFlusher
Berichten: 775
Lid geworden op: do mar 03, 2011 7:28 am
Locatie: Breda
Contacteer:

Re: VRM temperatuur (CPU)

Bericht door RoyalFlusher » za mar 19, 2011 1:24 pm

Kan kunnen, maar deze kast kan niet dicht.

De zijkant is foetsie en als ik die zou hebben gehad dan steekt het cpu-koelblok net iets te ver uit om de zijkant te kunnen plaatsen...

Tijd voor een nieuwe kast dus! :)
There is no spoon.

Gebruikersavatar
Witlof
Global Admin
Berichten: 44097
Lid geworden op: di jan 15, 2002 2:00 am
Locatie: Veldhoven
Contacteer:

Re: VRM temperatuur (CPU)

Bericht door Witlof » za mar 19, 2011 3:48 pm

dat klinkt inderdaad als niet de juiste hardware in welk opzicht dan ook :+

Gebruikersavatar
RoyalFlusher
Berichten: 775
Lid geworden op: do mar 03, 2011 7:28 am
Locatie: Breda
Contacteer:

Re: VRM temperatuur (CPU)

Bericht door RoyalFlusher » zo mar 20, 2011 6:29 am

Ach, zo blijven we bezig. Ik ben me alweer aan het orienteren op een nieuw moederbord en een nieuwe kast.
Voor de quad zoek ik nog een nieuwe voeding, daar heb ik nog een andere kast voor. Dan kan tie ook aan de slag...
There is no spoon.

Gebruikersavatar
RoyalFlusher
Berichten: 775
Lid geworden op: do mar 03, 2011 7:28 am
Locatie: Breda
Contacteer:

Re: VRM temperatuur (CPU)

Bericht door RoyalFlusher » ma mar 21, 2011 9:30 pm

Asrock maar eens geconsulteerd, aha, dat zet zoden aan de dijk! 7(8)7

Beste klant,

Volgens de specificaties zou deze processor moeten werken bij spanningen tussen 1,125 en 1,40 volt, dit kan in de BIOS ingesteld worden.
Thermal throttle kunt u ook in de BIOS instellen, maar deze CPU is met 125 watt, zonder overklokken, het maximum wat dit bord aankan.
Wel zou het mogelijk moeten zijn om de northbridge en southbridge koelers te voorzien van een eigen fan, wellicht dat thermal throttle dan lager ingesteld kan worden.

Met vriendelijke groet,
ASRock Support

ASRock Europe B.V.
Bijsterhuizen 31-51
6604 LV Wijchen
The Netherlands
www.asrock.com
________________________________________

»Product Information
Product Type: Motherboard Problem Type: Others
Model Name: 760GM-GS3 BIOS Version: P1.00
Purchase Date: 2011/02/18 Serial Number:
»Configuration
CPU: Phenom II X6 1090T Memory: 2 GB Kingston 1333Mhz
Video Card: Radeon HD3000 series,Onboard HDD: OCTEK SSD,SATA
CD-ROM: BH10LS30,SATA OS: Windows XP Professional SP3
Other Devices:
»Subject
Temperatures VRM
»Problem Description
With standard BIOS settings the temperature of the VRM's get to high and then automaticly CPU Temperature throttle kicks in. (degrading my systems performance) Is there a way to cool down the VRM or is there any other solution?
I cant find a way to lower the NB voltage and when I lower the CPU-vid the system becomes instable.
There is no spoon.

Gebruikersavatar
itsalwaysme
Berichten: 4376
Lid geworden op: wo feb 07, 2007 2:39 pm
Locatie: Hintham
Contacteer:

Re: VRM temperatuur (CPU)

Bericht door itsalwaysme » ma mar 21, 2011 10:45 pm

Zonder hun zaten we in de goede richting.
Maar handig dat de 125W het maximum is, kan je niet echt overklocken :S
It's hardware that makes a machine. It's software that makes it work (most of the time).

Afbeelding

Gebruikersavatar
RoyalFlusher
Berichten: 775
Lid geworden op: do mar 03, 2011 7:28 am
Locatie: Breda
Contacteer:

Re: VRM temperatuur (CPU)

Bericht door RoyalFlusher » di mar 22, 2011 3:50 pm

Toen ik vroeg om een moederbord dat deze CPU WEL goed aan zou kunnen kreeg ik deze reaktie:

Aardig van ze! :)

Oke dan, het onderste linkje had wat 'fine tuning' nodig en is eigenlijk: http://products.amd.com/en-us/DesktopCP ... spx?id=640

================
Beste meneer,

Overklokken kan zeker wel, maar het is een kwestie van uitproberen welke instellingen het beste werken.
125 watt is het maximum, dit betekent niet dat de CPU ook constant 125 watt verbruikt, dit is afhankelijk van de belasting.
Het is niet mogelijk te vertellen welke instellingen het beste werken, dit is echt een kwestie van uitproberen, meestal gebeurt dat door alles sneller te zetten, totdat het systeem crasht, en dan eventueel naar BIOS defaults te gaan, en een iets lagere instelling te gebruiken, en dan weer met andere instellingen aan de slag te gaan.
Om de temperatuur onder controle te houden wordt bijvoorbeeld vaak het voltage van de CPU omlaag geschroefd, dus hogere snelheid maar met een lagere spanning, hoe de CPU daarop reageert is per CPU verschillend.
De CPU heet ook een aantal ingebouwde beveiligingen, als hij bijvoorbeeld echt te heet wordt zit er een beveiliging in die hem uitschakelt, en dus ook het systeem uitschakelt.
Op de website van AMD is ook een beta tool te downloaden om de CPU en eventueel ATI grafische kaart te monitoren, wellicht dat deze u wat meer informatie geeft over de CPU performance.
http://sites.amd.com/us/game/downloads/ ... rview.aspx
De specificaties vam de AMD CPU kunt u op de volgende link nalezen.
http://products.amd.com/en-us/


Met vriendelijke groet,
ASRock Support

ASRock Europe B.V.
Bijsterhuizen 31-51
6604 LV Wijchen
The Netherlands
http://www.asrock.com
There is no spoon.

Gebruikersavatar
itsalwaysme
Berichten: 4376
Lid geworden op: wo feb 07, 2007 2:39 pm
Locatie: Hintham
Contacteer:

Re: VRM temperatuur (CPU)

Bericht door itsalwaysme » di mar 22, 2011 5:10 pm

hmm dat ding kan niet echt warm worden zeg, maar maximaal 62 graden :S
Kan een Intel CPU meer aan.
It's hardware that makes a machine. It's software that makes it work (most of the time).

Afbeelding

Gebruikersavatar
RoyalFlusher
Berichten: 775
Lid geworden op: do mar 03, 2011 7:28 am
Locatie: Breda
Contacteer:

Re: VRM temperatuur (CPU)

Bericht door RoyalFlusher » di mar 22, 2011 8:38 pm

Dit zie jij verkeerd.

62 graden C is de maximale temperatuur die de CPU kan bereiken als tie zwaar OC'd wordt. En dat met de stock-cooler natuurlijk! :)
There is no spoon.

Gebruikersavatar
Witlof
Global Admin
Berichten: 44097
Lid geworden op: di jan 15, 2002 2:00 am
Locatie: Veldhoven
Contacteer:

Re: VRM temperatuur (CPU)

Bericht door Witlof » di mar 22, 2011 10:10 pm

Vroeger kan AMD altijd meer dan Intel verdragen qua temperatuur. Maar de standaard temperatuur lag al hoger bij idle gebruik. Tegenwoordig is dat dus anders.

Ik dacht trouwens dat Bijsterhuizen in Nijmegen lag (industrieterein) :D

Gebruikersavatar
RoyalFlusher
Berichten: 775
Lid geworden op: do mar 03, 2011 7:28 am
Locatie: Breda
Contacteer:

Re: VRM temperatuur (CPU)

Bericht door RoyalFlusher » zo mar 27, 2011 8:10 am

Ik weet wel dat de AMD-krengen vroegah altijd flink heet werden, een van de nadelen van AMD tov Intel, destijds dan. Dat die dingen nu niet meer zo heet mogen worden is natuurlijk niet fijn, dat worden prutsen met cpu koelers enzo. Maar dat deed ik gelukkig al :)
There is no spoon.

Gebruikersavatar
itsalwaysme
Berichten: 4376
Lid geworden op: wo feb 07, 2007 2:39 pm
Locatie: Hintham
Contacteer:

Re: VRM temperatuur (CPU)

Bericht door itsalwaysme » zo mar 27, 2011 12:57 pm

RoyalFlusher schreef:Ik weet wel dat de AMD-krengen vroegah altijd flink heet werden, een van de nadelen van AMD tov Intel, destijds dan. Dat die dingen nu niet meer zo heet mogen worden is natuurlijk niet fijn, dat worden prutsen met cpu koelers enzo. Maar dat deed ik gelukkig al :)
Dat was nog in de tijd van de AMD Thunderbirds, daarna was het Intel die met hun Prescots(?) een hoog verbruik en een aardige verwarming hadden. Dus het gaat een beetje heen en weer met de hitte kroon.
It's hardware that makes a machine. It's software that makes it work (most of the time).

Afbeelding

Gebruikersavatar
RoyalFlusher
Berichten: 775
Lid geworden op: do mar 03, 2011 7:28 am
Locatie: Breda
Contacteer:

Re: VRM temperatuur (CPU)

Bericht door RoyalFlusher » zo mar 27, 2011 5:19 pm

Thunderbirds? Dat was toch die sf-tekenfilm serie? Toen hadden ze toch buizen ipv transistors/ic's e.d.? Hoe koelden ze destijds die krengen?

Keb ooit een AM-radiozendertje met een buis in elkaar geflanst. Zaten ook in tv's, dacht ik. Een EL-84 en een ECC-82 gebruikte ik toen. Was altijd een drama om aan de juiste hoogspanningvoltages te komen...
De gloeispanning was niet zo'n probleem 6 Voltjes kun je gemakkelijk regelen.
There is no spoon.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten