variabele FSB-snelheid

Voor vragen over Hardware, Software of zelfs het internet kun je hier terecht.

Moderator: Global Moderators

Gebruikersavatar
RoyalFlusher
Berichten: 775
Lid geworden op: do mar 03, 2011 7:28 am
Locatie: Breda
Contacteer:

variabele FSB-snelheid

Bericht door RoyalFlusher » wo mar 09, 2011 1:27 am

Dat ik er helemaal ziek van wordt.

Eerst was het mijn multiplier die om de een of andere vage reden veranderde.
Dat heb ik opgelost met tooltje en ik dacht joepie en hoihoi enzo.

http://phenommsrtweake.sourceforge.net/

Maar nu springt mijn FSB-snelheid allemaal op en neer. Van 200 naar 160 MHz.
En mijn processorsnelheid jojood dan mee. Van 3400 naar 2700 MHz ongeveer.

Ik heb features zoals ACPI en andere power-safe modus (cool 'n quiet) in de BIOS uitgezet. Maar dat helpt niets.
Wat nu?

Jullie hard/software experts weten vast wel een oplossing...
There is no spoon.

Gebruikersavatar
itsalwaysme
Berichten: 4377
Lid geworden op: wo feb 07, 2007 2:39 pm
Locatie: Hintham
Contacteer:

Re: variabele FSB-snelheid

Bericht door itsalwaysme » wo mar 09, 2011 9:56 am

De oplossing is om naar de HTT bus te kijken. FSB is van Intel ;)

Sorry erg flauw.
Weet je zeker dat al je power-saving zooi uitstaat in je bios en in je windows? Ik weet niet of AMD dat heeft, maar intel heeft nog een turbo-functie. Misschien dat die hier roet in het eten gooit?
It's hardware that makes a machine. It's software that makes it work (most of the time).

Afbeelding

Gebruikersavatar
Witlof
Global Admin
Berichten: 44097
Lid geworden op: di jan 15, 2002 2:00 am
Locatie: Veldhoven
Contacteer:

Re: variabele FSB-snelheid

Bericht door Witlof » wo mar 09, 2011 10:09 am

Ik sluit me aan bij Its. Helaas heb ik geen ervaring van AMD CPU's en gebruik zelf ook alleen maar Intel. Maar iets van turbo modes of wat dan ook allemaal uitzetten kan helpen. Weet alleen niet welke opties AMD hier allemaal voor heeft ontwikkeld.

Gebruikersavatar
RoyalFlusher
Berichten: 775
Lid geworden op: do mar 03, 2011 7:28 am
Locatie: Breda
Contacteer:

Re: variabele FSB-snelheid

Bericht door RoyalFlusher » wo mar 09, 2011 7:59 pm

Ik heb niets kunnen vinden dat op een Turbo-optie lijkt.
Vroegah was het wat simpeler. Een BIOS waarin bijna niets te regelen viel en een turbo-knop op de pc-kast.

Ik heb nog zo'n oude kast. De knop maar een paar keer ingedrukt maar helaas. Ik ging niet van 16 naar 20 MHz :)
There is no spoon.

Gebruikersavatar
Witlof
Global Admin
Berichten: 44097
Lid geworden op: di jan 15, 2002 2:00 am
Locatie: Veldhoven
Contacteer:

Re: variabele FSB-snelheid

Bericht door Witlof » wo mar 09, 2011 8:02 pm

haha, vroeger was alles beter. Maar als het niet in de bios staat, heb je dan wel alle drivers en zo geinstalleerd van het moederbord/chipset? Misschien een update zoeken?

Gebruikersavatar
itsalwaysme
Berichten: 4377
Lid geworden op: wo feb 07, 2007 2:39 pm
Locatie: Hintham
Contacteer:

Re: variabele FSB-snelheid

Bericht door itsalwaysme » wo mar 09, 2011 8:09 pm

Dan zeg ik: Windows instellingen.
Ik heb geregeld ruzie met de windows energiebeheer instellingen. Die doet altijd wat je niet wil.
It's hardware that makes a machine. It's software that makes it work (most of the time).

Afbeelding

Gebruikersavatar
Witlof
Global Admin
Berichten: 44097
Lid geworden op: di jan 15, 2002 2:00 am
Locatie: Veldhoven
Contacteer:

Re: variabele FSB-snelheid

Bericht door Witlof » wo mar 09, 2011 8:38 pm

Misschien kan je voeding het niet aan of zo. Kan geen voldoende power krijgen en schakelt terug. Ik roep maar iets :D

Gebruikersavatar
itsalwaysme
Berichten: 4377
Lid geworden op: wo feb 07, 2007 2:39 pm
Locatie: Hintham
Contacteer:

Re: variabele FSB-snelheid

Bericht door itsalwaysme » wo mar 09, 2011 10:18 pm

Witlof schreef:Misschien kan je voeding het niet aan of zo. Kan geen voldoende power krijgen en schakelt terug. Ik roep maar iets :D
Dan is het eerder hitte, maar dan zou hij niet blijven switchen en dan schakelt een cpu vaak helemaal terug naar 1GHz ofzo.
Wat het wel zou kunnen zijn, dat de cpu niet genoeg prik krijgt. Maar dan zou het onder hoge belasting moeten zijn.

Ik neem aan dat de cpu en mobo al een tijdje werken? Zoja dan zal dat het niet zijn..
It's hardware that makes a machine. It's software that makes it work (most of the time).

Afbeelding

Gebruikersavatar
RoyalFlusher
Berichten: 775
Lid geworden op: do mar 03, 2011 7:28 am
Locatie: Breda
Contacteer:

Re: variabele FSB-snelheid

Bericht door RoyalFlusher » do mar 10, 2011 5:44 am

Hmm, 600 Watt voedinkje, ongeveer voor 300 Watt belast, zou moeten kunnen.

Die videokaart vormt de grootste belasting en neemt ongeveer 130 Watt voor zijn rekening.

Windows is in staat om praktisch alle hardware te vern**ken, dus het zal daar wel aan liggen.
Ik gebruik ook een nogal oude versie Windows, de XP 32bits versie. Het zal dan toch Windows 7 moeten worden. Vista sucks, daar begin ik niet aan...

Ik zal de 'overclock 10%' automagische bios-instellingen eens toepassen, misschien dat dat wat zoden aan de dijk zet...
There is no spoon.

Gebruikersavatar
itsalwaysme
Berichten: 4377
Lid geworden op: wo feb 07, 2007 2:39 pm
Locatie: Hintham
Contacteer:

Re: variabele FSB-snelheid

Bericht door itsalwaysme » do mar 10, 2011 9:53 am

RoyalFlusher schreef:Hmm, 600 Watt voedinkje, ongeveer voor 300 Watt belast, zou moeten kunnen.

Die videokaart vormt de grootste belasting en neemt ongeveer 130 Watt voor zijn rekening.

Windows is in staat om praktisch alle hardware te vern**ken, dus het zal daar wel aan liggen.
Ik gebruik ook een nogal oude versie Windows, de XP 32bits versie. Het zal dan toch Windows 7 moeten worden. Vista sucks, daar begin ik niet aan...

Ik zal de 'overclock 10%' automagische bios-instellingen eens toepassen, misschien dat dat wat zoden aan de dijk zet...
Het wattage zegt niet veel als de +12V en +5V lijnen erg fluctueren. Maar het is een grote kans dat het die 10% automagische overklok van je bios is.


psst: Windows Vista == Windows 7 op kernel level.
It's hardware that makes a machine. It's software that makes it work (most of the time).

Afbeelding

Gebruikersavatar
RoyalFlusher
Berichten: 775
Lid geworden op: do mar 03, 2011 7:28 am
Locatie: Breda
Contacteer:

Re: variabele FSB-snelheid

Bericht door RoyalFlusher » vr mar 11, 2011 4:55 pm

Naja, die voeding heeft er in elk geval niets mee te maken. Die kan genoeg leveren.

Het blijkt dat een instellinkje CPU Thermal Throttle de boel verziekt.

Dat ding verlaagt je CPU snelheid als tie warm wordt en verlaagt in mijn geval de FSB snelheid. Tof! Dat ding vindt schijnbaar alles boven de 50 graden celcius te warm want dan kickt tie ongeveer in.

Die prachtige optie daarom maar gedisabled.

En wat denk je?
Loopt als een tierelier, geen inzakkingen meer in snelheid en hoppa! Boven de 55 graden zegt tie: Doe het zelf maar!
Dus systeem hangt, alles zwart, lampje op de monitor gaat uit.

Daar zakt je broek toch van af???
There is no spoon.

Gebruikersavatar
itsalwaysme
Berichten: 4377
Lid geworden op: wo feb 07, 2007 2:39 pm
Locatie: Hintham
Contacteer:

Re: variabele FSB-snelheid

Bericht door itsalwaysme » vr mar 11, 2011 8:15 pm

Ik denk niet dat het 55 graden is, aangezien AMD's volgens hun specs 90 graden mogen worden. (celcius natuurlijk).
It's hardware that makes a machine. It's software that makes it work (most of the time).

Afbeelding

Gebruikersavatar
RoyalFlusher
Berichten: 775
Lid geworden op: do mar 03, 2011 7:28 am
Locatie: Breda
Contacteer:

Re: variabele FSB-snelheid

Bericht door RoyalFlusher » vr mar 11, 2011 10:10 pm

Net HOORT geen 55 gr C. te zijn, er zit dus een bug in het moederbord. Of in de CPU :)
There is no spoon.

Gebruikersavatar
itsalwaysme
Berichten: 4377
Lid geworden op: wo feb 07, 2007 2:39 pm
Locatie: Hintham
Contacteer:

Re: variabele FSB-snelheid

Bericht door itsalwaysme » vr mar 11, 2011 10:13 pm

RoyalFlusher schreef:Net HOORT geen 55 gr C. te zijn, er zit dus een bug in het moederbord. Of in de CPU :)
Ja of de temperatuur sensor is kapot. Met wat voor programma lees je die 50 graden uit? Of in het BIOS?
It's hardware that makes a machine. It's software that makes it work (most of the time).

Afbeelding

Gebruikersavatar
RoyalFlusher
Berichten: 775
Lid geworden op: do mar 03, 2011 7:28 am
Locatie: Breda
Contacteer:

Re: variabele FSB-snelheid

Bericht door RoyalFlusher » za mar 12, 2011 2:25 am

Allerlei pogjes: Aida, Speedfan, AMD-Overdrive, ASRock Overclock tuner. En de BIOS...

En hoezo, kapot? Als tie kapot is dan registreert tie toch niets meer?
Jij bedoelt dan waarschijnlijk 'dat tie gaar is' en verkeerde temps registreert. Ofzo.
There is no spoon.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast