ddr2 geheugen

Voor vragen over Hardware, Software of zelfs het internet kun je hier terecht.

Moderator: Global Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Trance Eagle
Berichten: 940
Lid geworden op: do sep 09, 2004 9:03 pm
Locatie: Eindhoven
Contacteer:

ddr2 geheugen

Bericht door Trance Eagle » zo jan 17, 2010 4:40 pm

Hoi hoi allemaal :)

Ik wil graag het geheugen in mijn pc vergroten. Ik weet dat ik ddr2 strips erin moet knallen, maar welke pc versie? Ik ben een beetje rond aan het kijken, maar dan kom ik pc3200 (400 mhz) en hoger tegen.

Hoe kan ik uitzoeken welke ddr strip ik moet pakken? Mijn pctjuh is een amd dualcore die 2,5 ghz draait.
Be Well :)

Gebruikersavatar
Witlof
Global Admin
Berichten: 44097
Lid geworden op: di jan 15, 2002 2:00 am
Locatie: Veldhoven
Contacteer:

Re: ddr2 geheugen

Bericht door Witlof » zo jan 17, 2010 6:05 pm

Je kunt kijken wat er nu in zit? Vaak is het wel backwards compatible. Dus sneller geheugen kan ook op tragere snelheid draaien.

Maar met een tooltje zoals cpu-z (zie: http://www.cpuid.com/cpuz.php) kan je volgens mij onder Windows kijken wat er nu in zit zonder de kast open te hoeven schroeven. Wel zo makkelijk, want dan kan de client blijven draaien :Y

Gebruikersavatar
Trance Eagle
Berichten: 940
Lid geworden op: do sep 09, 2004 9:03 pm
Locatie: Eindhoven
Contacteer:

Re: ddr2 geheugen

Bericht door Trance Eagle » zo jan 17, 2010 9:14 pm

*O* Thanks Witlof :)

Ik kan dus pc2-6400 (400mhz) kopen :) Heb er nu 2 van 1024. Wordt duz kijken naar een mooie upgrade. Misschien 1 van 2 gig erbij kopen?
Be Well :)

Gebruikersavatar
Witlof
Global Admin
Berichten: 44097
Lid geworden op: di jan 15, 2002 2:00 am
Locatie: Veldhoven
Contacteer:

Re: ddr2 geheugen

Bericht door Witlof » zo jan 17, 2010 11:43 pm

Let er wel op of je dus per paar moet upgraden of niet. Dual channel is wat dat betreft ook beter voor de performance. Heb je ook gekeken hoeveel sloten je vrij hebt op je moederbord? ;)

Gebruikersavatar
Emmer1969
Berichten: 1493
Lid geworden op: zo jul 19, 2009 12:01 pm
Locatie: Oosterhout (NB)
Contacteer:

Re: ddr2 geheugen

Bericht door Emmer1969 » ma jan 18, 2010 8:30 am

Volgens mij heb ik er daar nog twee van liggen. Zal vanavond even kijken welke het precies zijn. Mocht je interesse hebben natuurlijk...
A computer is almost human - except that it does not blame its mistakes on another computer.

Afbeelding

Gebruikersavatar
Trance Eagle
Berichten: 940
Lid geworden op: do sep 09, 2004 9:03 pm
Locatie: Eindhoven
Contacteer:

Re: ddr2 geheugen

Bericht door Trance Eagle » ma jan 18, 2010 8:15 pm

Witlof: volgens dat tooltje zou ik nog 2 slots over moeten hebben, maar ik heb net zelf ff gekeken en nu zag ik dat ik maar 2 slots heb. wordt dus 2 keer 2 gig ben ik bang :s

Emmer: laat maar weten wat je ervoor wil hebben :) Intresse is er altijd ;)
Be Well :)

Gebruikersavatar
Emmer1969
Berichten: 1493
Lid geworden op: zo jul 19, 2009 12:01 pm
Locatie: Oosterhout (NB)
Contacteer:

Re: ddr2 geheugen

Bericht door Emmer1969 » di jan 19, 2010 7:44 am

Ik heb helaas 2 reepjes van 1Gb liggen, dus volgens mij niet wat je zoekt...
A computer is almost human - except that it does not blame its mistakes on another computer.

Afbeelding

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast