Naar rebuild raid 5 volume zoek

Voor vragen over Hardware, Software of zelfs het internet kun je hier terecht.

Moderator: Global Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
geertjuh
Berichten: 2453
Lid geworden op: di dec 21, 2004 10:47 pm
Locatie: Den Hout
Contacteer:

Naar rebuild raid 5 volume zoek

Bericht door geertjuh » zo sep 13, 2009 6:23 pm

Mijn super koe is beetje doden koe nou.
Maar misschien dat jullie kunnen helpen.
1 van de hd's bleek defect te zijn volgens mijn controller (areca v1110)
Deze is vervangen en daarna rebuild keurig uitgevoerd.
Volgens mijn controller draait nu alles perfect, geen foute bij scan, volume online en hd's draaiende
Echter het volume is nu nergens meer zichtbaar, niet via boot met andere hd, niet via windows setup etc.
Controller word wel gewoon gezien in de bios van mijn mobo.
Iemand suggesties?
Ik post om te posten ;-)

Gebruikersavatar
Witlof
Global Admin
Berichten: 44097
Lid geworden op: di jan 15, 2002 2:00 am
Locatie: Veldhoven
Contacteer:

Re: Naar rebuild raid 5 volume zoek

Bericht door Witlof » zo sep 13, 2009 7:28 pm

Rescan hardware? of een rescan disks al gedaan in het hardware deel van Windows?

Gebruikersavatar
geertjuh
Berichten: 2453
Lid geworden op: di dec 21, 2004 10:47 pm
Locatie: Den Hout
Contacteer:

Re: Naar rebuild raid 5 volume zoek

Bericht door geertjuh » zo sep 13, 2009 7:48 pm

Witlof schreef:Rescan hardware? of een rescan disks al gedaan in het hardware deel van Windows?
yeps, controller word keurig weer gegeven, en drivers geven ook geen problemen.
Ik post om te posten ;-)

Gebruikersavatar
Witlof
Global Admin
Berichten: 44097
Lid geworden op: di jan 15, 2002 2:00 am
Locatie: Veldhoven
Contacteer:

Re: Naar rebuild raid 5 volume zoek

Bericht door Witlof » zo sep 13, 2009 9:18 pm

Als je kijkt in het computer management, zie je dan onder storage en disk management je disk wel of niet terug? Probeer het eens met een rescan disks terug te halen.

Gebruikersavatar
Bastiaan
Global Admin
Berichten: 5113
Lid geworden op: vr mar 10, 2006 12:54 pm
Locatie: Uden
Contacteer:

Re: Naar rebuild raid 5 volume zoek

Bericht door Bastiaan » ma sep 14, 2009 8:41 am

Als je via je Raid controller opstart dan is wel alles gewoon goed zichtbaar als volume zijnde? Of staan daar nog rare meldingen?
Afbeelding
Afbeelding

Gebruikersavatar
geertjuh
Berichten: 2453
Lid geworden op: di dec 21, 2004 10:47 pm
Locatie: Den Hout
Contacteer:

Re: Naar rebuild raid 5 volume zoek

Bericht door geertjuh » ma sep 14, 2009 9:33 am

ook de disken zijn niet zichtbaar dan.
In de bios van de controller is alles helemaal normaal.
Ook komt hij zonder problemen door de zelf test heen.
Maar opstarten via de controller gaat niet, boot mgr is missing, kortom geen data te vinden.
Heb ook al contact opgenomen met webconnexion maar die kwamen er ook niet aan uit.
Dus die leggen het nu weg bij areca zelf
Ik post om te posten ;-)

Gebruikersavatar
Bastiaan
Global Admin
Berichten: 5113
Lid geworden op: vr mar 10, 2006 12:54 pm
Locatie: Uden
Contacteer:

Re: Naar rebuild raid 5 volume zoek

Bericht door Bastiaan » ma sep 14, 2009 12:57 pm

misschien stom idee, maar als je die nieuwe disk eruit trekt wat laat de software van de RAID controller dan zien? Zie hij de disken dan wel?
Afbeelding
Afbeelding

Gebruikersavatar
geertjuh
Berichten: 2453
Lid geworden op: di dec 21, 2004 10:47 pm
Locatie: Den Hout
Contacteer:

Re: Naar rebuild raid 5 volume zoek

Bericht door geertjuh » ma sep 14, 2009 1:09 pm

in de software van de controller (bios in dit geval) zijn ze wel zichtbaar, oke met de nieuwe.
Echter windows ziet ze niet, ook geen volume ofzo
Ik post om te posten ;-)

Gebruikersavatar
itsalwaysme
Berichten: 4377
Lid geworden op: wo feb 07, 2007 2:39 pm
Locatie: Hintham
Contacteer:

Re: Naar rebuild raid 5 volume zoek

Bericht door itsalwaysme » ma sep 14, 2009 2:07 pm

geertjuh schreef:in de software van de controller (bios in dit geval) zijn ze wel zichtbaar, oke met de nieuwe.
Echter windows ziet ze niet, ook geen volume ofzo
moet je er niet gewoon een drive-letter aan hangen? Dat gebeurt mij wel eens...
It's hardware that makes a machine. It's software that makes it work (most of the time).

Afbeelding

Gebruikersavatar
Scriptkiddie
Berichten: 436
Lid geworden op: vr mei 27, 2005 7:16 pm
Contacteer:

Re: Naar rebuild raid 5 volume zoek

Bericht door Scriptkiddie » ma sep 14, 2009 9:04 pm

heeft die areca geen beheer software , meeste controlers komen met beheer software waarmee je hem aan kunt sturen. Hierin kun je ook meestal de statusen zien.
Clan |BEWARE| ->> www.clan-beware.nl

Gebruikersavatar
geertjuh
Berichten: 2453
Lid geworden op: di dec 21, 2004 10:47 pm
Locatie: Den Hout
Contacteer:

Re: Naar rebuild raid 5 volume zoek

Bericht door geertjuh » ma sep 14, 2009 11:58 pm

er is inderdaad ook software om hem vanuit windows aan te sturen.
Echter als ik via andere instal boot, is er weinig aan te sturen omdat er dan geen volume zou zijn.
Heb nu nieuw schoon volume aangemaakt, en dat werk wel naar behoren.
Dus er zat "iets"in het volume waarom hij niet te voorschijn kwam.
Heb nu 8 poorts model gehaald en van de week komen de andere hd's binnen als het goed is.
Ga ik ik naar raid + hotspare allemaal de zelfde type wd schijven zodat dit niet zomaar meer voorkomt.
Is namelijk killing voor je output ;)
Ik post om te posten ;-)

Gebruikersavatar
Witlof
Global Admin
Berichten: 44097
Lid geworden op: di jan 15, 2002 2:00 am
Locatie: Veldhoven
Contacteer:

Re: Naar rebuild raid 5 volume zoek

Bericht door Witlof » di sep 15, 2009 7:55 am

Misschien is het aantal maximum primaire partities overschreden. Die kun je maar (dacht ik) 4 hebben. Misschien dat een MBR fix geholpen had, aangezien je dan in de bootsector misschien weer de juiste info hebt om op te starten.

Gebruikersavatar
Scriptkiddie
Berichten: 436
Lid geworden op: vr mei 27, 2005 7:16 pm
Contacteer:

Re: Naar rebuild raid 5 volume zoek

Bericht door Scriptkiddie » di sep 15, 2009 4:55 pm

geertjuh schreef:er is inderdaad ook software om hem vanuit windows aan te sturen.
Echter als ik via andere instal boot, is er weinig aan te sturen omdat er dan geen volume zou zijn.
Heb nu nieuw schoon volume aangemaakt, en dat werk wel naar behoren.
Dus er zat "iets"in het volume waarom hij niet te voorschijn kwam.
Heb nu 8 poorts model gehaald en van de week komen de andere hd's binnen als het goed is.
Ga ik ik naar raid + hotspare allemaal de zelfde type wd schijven zodat dit niet zomaar meer voorkomt.
Is namelijk killing voor je output ;)
normaal kun je met die beheer software het zelfde of zelfs meer zien en installen dan in de bios. Ben zelf niet zo bekend met areca, ik werk alleen met HP netraid , LSI / Dell en Adaptec.

Ik heb zelf RAID 10 draaien op een HP Netraid 4M U160 met 6x 36Gb 10K SCSI + 2x 36GB/s 15k SCSI.
Tijdens het gamen is al een keer 2 disks uitgevallen en compleet gerebuild zonder dat ik in game iets merkten. :)
Clan |BEWARE| ->> www.clan-beware.nl

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast